Opdracht ID: 2227
Onderstaande tips hebben wij gekregen, maar kunnen dit niet allemaal uitvoeren.
Kunt u ons aangeven waar en hoe wij dit moeten aanpassen.
Verder zijn wij 3 jaar geleden gestart met de webshop www.liefdesartikelen.nl , met de software van logivert 4.5. Nu is onze vraag voldoet deze website nog.
Onze eisen aan de website zijn:
1). Hij moet gebruiksvriendelijk zijn.
2). Hij moet goed gevonden kunnen worden door alle zoekmachines
3). Hij moet makkelijk aan te passen zijn door ons.
4). Plaatjes moeten makkelijk geplaatst en verwijderd kunnen worden
Verder zouden wij graag met een en dezelfde lay-out en producten de webpagina’s www.perfectlingerie.nl en www.thebesteroticshop.nl willen hebben.
Graag zou willen wij een offerte ontvangen indien mogelijk waarbij evt. nagedacht kan worden om een nieuwe website te bouwen of met deze door te gaan en hem dusdanig up to date te krijgen dat hij weer aan alle eisen voldoet.
Indien mogelijk zou wij graag nog wat tips willen ontvangen om onderstaande problemen in eerste instantie even te verhelpen.
Alvast bedankt.
1. www-redirect
De website http://www.liefdesartikelen.nl/ is ook zonder www. bereikbaar. Dit wordt door een zoekmachine als een subdomein gezien en daarom ook als duplicate content. Net zoals bij dubbele domeinnamen dient hierbij een 301 redirect geplaatst te worden zodat http://liefdesartikelen.nl/ naar http://www.liefdesartikelen.nl/ geredirect wordt.
Voor een apache server kan een .htaccess bestand gebruikt worden. Deze wordt in de root van de website gezet. Dit dient door de designer opgelost te worden. Precieze instructies vindt u hiervoor in de bijlage.
2. Frames
Uw website bestaat uit frames. Dit heeft als gevolg dat een zoekmachine de tekst op de site niet goed kan lezen.
Hieronder vind u een citaat uit het Google webmaster center waarin Google zelf toelichting geeft over frames:
'Google ondersteunt frames en iframes voor zover dit mogelijk is. Frames kunnen problemen voor zoekmachines opleveren omdat frames niet passen in het basismodel van het web. In dit model wordt slechts één URL per pagina weergegeven. Op pagina's waarop frames of iframes worden gebruikt, worden meerdere URL's weergegeven (één voor elk frame). Google probeert inhoud in frames te koppelen aan de pagina waarop de frames staan, maar dit garanderen we niet.'
Lees 'Search Engines and Frames' (http://searchenginewatch.com/2167901) als u precies wilt weten hoe uw site wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google. Als u in pla ats van alternatieve inhoud zinnen weergeeft in de trant van 'Voor deze site heeft u een browser nodig die frames ondersteunt' of 'Download een browser die frames ondersteunt', sluit u zoekmachines en mensen uit die een browser gebruiken waarin de frames zijn uitgeschakeld.
bron: http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=nl&answer=34445
Tevens is dit voor de bezoeker een lastige techniek omdat deze bijvoorbeeld geen bookmarks kan maken van zijn favoriete pagina binnen de website.
Wij raden u aan om de website uit frames te halen, zodat het een framesloze website zal zijn, mits dit niet haalbaar is dan is het aan te raden om een noframes gedeelte te gebruiken in de code, waarin een relevante, korte tekst geplaatst wordt waarin de drie links naar onze pagina's verwerkt worden.
3. Noframes
Er is geen gebruik gemaakt van het noframes gedeelte bij de website. Daar de website uit alleen maar frames bestaat is het aan te raden om op een juiste manier van het noframes gedeelte gebruik te maken. In dit gedeelte kan een informatieve, relevante, korte tekst geplaatst worden, waarin vervolgens ook de links naar onze themapagina's verwerkt kunnen worden.
Het noframes gedeelte wordt getoond als men in de tekstuele cache geheugen van de zoekmachine kijkt. Dit is dus hetgeen de zoekmachine ziet, maar dit gedeelte is ook hetgeen wat een bezoeker ziet als zijn browser geen flash/frames ondersteund.
Het is dus aan te raden om een noframes gedeelte in de code te plaatsen waarin een informatieve, relevante, korte tekst geplaatst wordt met daarin de drie links naar onze themapagina's verwerkt.
4. Meta tag "Description" (Let op dit geldt niet voor de index/framesset pagina)
De meta tag "description" is op iedere pagina hetzelfde (de tag is te vinden in het